Danzad Malditas (ES)

09.07.2022

klo 17:00

Puisto

Liput: 30 €

9. Swing en el Parque

The Singin’ and Swingin’ Sextet from Spain

(Martina Mollo p/voc/arr, Carlos Moratalla b/voc, Adrían Jiménez d, Estefanía Alpresa voc, Víctor García ten sax/voc, Jaime Fernández trb/voc)

Lauantai iltapäivän taittuessa iltaa kohden puistoon saapuu tuulahdus Välimereltä. Espanjalaisen sekstetti Danzad Malditasin astuu estradille ja kutsuu sinut yhteen sun toiseenkin tanssipyörähdykseen swing-musiikkinsa tahdissa. Danzad Malditas sai alkunsa Carlos Moratallan ja Martina Mollon tavatessa swingtanssin merkeissä. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Opittuaan joitakin perusaskeleita he päättivät tehdä sitä mitä osaavat parhaiten. He keräsivät ryhmän pelottomia muusikoita uppoutuakseen yhdessä rikkaaseen aikakauteen jossa Afrikka ja Eurooppa, pop ja klassinen musiikki, ihmiskunta ja jumaluus kohtaavat täydellisessä tasapainossa.

Danzad Malditasin ohjelmisto tarjoaa musiikkia jota voi kuunnella ja jonka tahtiin voi tanssia. Yhtye herättää henkiin, ylläpitää ja uudistaa melodioita joita ehkä hyräilet tietämättä mistä kappaleesta on kyse. He kertovat Louis Primasin ilkikurisia tarinoita, nuoren Arethan rytmisiä saarnoja, Nina Simonen kamppailusta aikaa vasten ja Slim Gaillardin teosta joka ylistää pienten yksityiskohtien kauneutta. Lisäksi he tarjoavat harvinaisuuksia kuten italialaista swingiä, Eddie Jeffersonin vocalesen, sekä tarinoita itävaltalais-unkarilaisista sotilaista jotka palaavat sodasta ja kaivostyöläisistä jotka menettävät toivonsa sekä kunnianosoituksen perunalastuille. Kaikki tämä tanssin takia, rytmeille joita jalat suorastaan janoavat, ilman sen kummempia fanfaareja tai röyhelöitä. Danzad Malditas haluaa tanssin olevan yhteisöllistä, opastettua mutta myös vapaata säännöistä – kollektiivista luomista.