Finnilä & Kortehisto Group

11.07.2021

klo 14:20

Grand Legrand - An Homage to Michel Legrand

Finnilä & Kortehisto Group esiintyy Afternoon Jazz-konsertissa Puistossa 11.7. klo 13.00-15.30. Liput: 25 €

Konsertti Grand Legrand on neljän jazzmuusikon kunnianosoitus suurelle elokuvasäveltäjä Michel Legrandille, kolmen Oscarin ja viiden Grammyn voittajalle. Yleisölle tarjoillaan uusia versioita ”Cherbourgin sateenvarjot” ja ”Windmills of your mind” -klassikoista, mutta konsertin aikana kuullaan myös vähemmän tunnettuja musiikkihelmiä. Intiimissä ja tunnelmallisessa konsertissa Legrandin unohtumattomia kappaleita tulkitsevat valovoimaiset jazzvokalistit Sofia Finnilä ja Jay Kortehisto. Konsertissa kuulemme myös Kortehiston upeaa pasuunansoittoa sekä tarinoita Legrandin elämästä ja tuotannoista. Laadukkaasta ja kekseliäästä säestyksestä vastaavat Eliina Mäkiranta pianolla ja Ape Anttila kitaralla sekä bassolla.

Laulaja ja laulunopettaja Sofia Finnilä voitti Lady Summertime -jazzlaulukilpailun vuonna 1999, jonka jälkeen alkoi ahkera keikkailu oman Mahogany Jazz Trion kanssa. Nopeasti hän oli myös kysytty solisti erilaisissa jazzkokoonpanoissa niin Suomessa kuin muissa pohjoismaissa.  Vuonna 2008 valmistui ensimmäinen ja arvostelumenestykseksi noussut  sooloalbumi, ”Everything I Love”, joka julkaistiin myös Japanissa.  Nykyään Finnilä tunnetaan myös työstään teatterimusiikin parissa. Työtehtäviin kuuluvat niin sävellys kuin musiikin johto.

Pasunisti ja laulaja Jay Kortehisto on vaikuttanut yli kaksi vuosikymmentä suomalaisella kevyen musiikin kentällä. Uralle mahtuu lähes 200 levytystä lukuisten artistien albumeilla, sekä keikkoja niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin areenoilla. Vuonna 2018 Kortehisto julkaisi debyyttialbuminsa Jay Kortehisto ja esiintyikin silloin Baltic Jazzeilla.