Fredrik Lindborg Trio & String Quartet (SWE)

08.07.2023

klo 17:00

Puisto

30 €

(Fredrik Lindborg bar-sax/ten-sax/sop-sax, Martin Sjöstedt b, Daniel Fredriksson d, Daniel Migdal vn, Sarah Cross vn, Oscar Treitler va, Amalie Stalheim vc)

Fredrik Lindborg Trio & String Quartet Spirit of Swedish jazz

Ainutlaatuisella soundillaan ruotsalaisella jazzilla on oma paikkansa kansainvälisellä jazzskenellä. Fredrik ja yhtye tarjoavat kovaa svengaavaa jazzia, jossa on ripaus ruotsalaista kansanmusiikkia ja klassisen kamarimusiikin vivahteita. Se on helposti kuunneltavaa, monimutkaista, kaunista ja hieman rumaa.

Musiikin ovat säveltäneet kaksi ruotsalaista jazzjättiläistä, Georg Ridel ja Lars Gullin, jotka ovat saaneet sävellyksiinsä vaikutteita sekä klassisesta musiikista että ruotsalaisesta kansanmusiikista. Fredrik on löytänyt sovituksissaan oman lähestymistavan Gullinin musiikkiin, joka korostaa sekä swingiä että iloa, mutta vahvistaa myös klassisen musiikin ja ruotsalaisen kansanmusiikin elementtejä.

Georg Riedel aloitti soittamisen Lars Gullinin kanssa 1950-luvun alussa. Hän on ottanut ryhmän hoitaakseen ja säveltänyt ja sovittanut useita kappaleita yhtyeelle. Se on täysin ainutlaatuista musiikkia, jonka tämä nestori on luonut. Bändi on juuri julkaissut albumin Georgin uudesta musiikista.

Tämän monikerroksisen musiikin luomiseksi septetti koostuu saksofonista, kahdesta viulusta, alttoviulusta, sellosta, bassosta ja rummuista, joissa kaikilla soittimilla on tärkeä ja näkyvä rooli. Kyseessä eivät myöskään ole ketkä tahansa muusikot, vaan kaikki heistä kuuluvat soittimillaan Euroopan eturiviin.