Kirjailija Karin Collins

07.07.2023

klo 18:00

Kirjasto

Ilmainen

Tänä vuonna Taalintehtaan kirjaston perinteisen Baltic Jazz -kirjailijakeskustelun vieraana on hankolainen kirjailija Karin Collins. Collinsin kanssa keskustelee kirjallisuustieteilijä ja kriitikko Freja Rudels.  Keskustelu ruotsin kielellä.

Collinsin kotiseudulle Hankoon sijoittuvat dekkarit, viimeisimpänä Nära till natten (2021) saivat loistavan vastaanoton.

– Minulle kirjoittamisessa on pohjimmiltaan kyse siitä, että löydän tien siihen, mistä pidän ja mikä tuntuu realistiselta, vaikkei se olekaan totta. Tarina on tärkeintä ja ihmiset, jotka elävät siinä. Haluan kirjoittaa ihmisistä, joista välitän, vaikka he eivät aina käyttäydy toivotulla tavalla. Ja sitten kerronta muuttuukin hieman karmivaksi ja jopa veriseksi – en voi sille mitään, Collins kertoo kirjoitusprosessistaan.

Collinsin neljäs romaani Snart har sommarn blommat ut (2022) puolestaan aloitti historiallisten romaanien trilogian ja on myös ensimmäinen suomennettu teos Säilyt sydämessäin. Toisen maailmansodan aikaisesta Hangosta kertovan sarjan toinen osa Hos dig min längtan är förtöjd julkaistaan juuri sopivasti ennen kesää.

Kirjailijavierailu Taalintehtaan kirjastossa perjantaina 7.7. klo 18.00. Illan aloittaa Janne Hovi, musiikkia sähköpianolla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Fotograf: Peter Lundqvist / Schildts & Söderströms