Marian Petrescu & Olli Soikkeli Duo

09.07.2022

klo 20:00

In the Django Mood

Marian Petrescun taiturimainen tekniikka ja soittotapa on saanut kiitosta konserteissa ympäri maailmaa ja häntä on verrattu Oscar Petersoniin ja Art Tatumiin. Romaniassa syntynyt pianisti debytoi Pori Jazzeissa 15-vuotiaana, ja niin alkoi hänen kansainvälinen uransa. Petrescu on musisoinut monen tähden kanssa, kuten Arturo Sandoval, Toots Thielemans, Al Jarreau, Didier Lockwood, Jon Larsen, Richie Beirach, Tony Williams, Ulf Wakenius, Ray Charles Band, Lars Danielsson, Ron McClure, Riccardo Del Fra, James Morrison ym. Suureksi iloksemme Marian Petrescu kuuluu festivaalimme vakioesiintyjiin!

Olli Soikkeli (s. 1991) on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. New Yorkissa asuva Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Vuonna 2016 Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista. Soikkeli on mainittu mm. The New Yorkerissa, Vanity Fairissa ja The Wall Street Journalissa, jossa häntä on kutsuttu yhdeksi nykyajan parhaista Djangon perinnön jatkajista. Kyseessä on tietenkin Django Reinhardt, joka yhdessä viulisti Stephane Grappellin kanssa toi gypsy jazzin maailman tietoisuuteen.

Marian Petrescu & Olli Soikkeli Duo esiintyy illan aikana teemaillassa:

11. Let’s Misbehave – A Dazzling Jazz Age Soirée 90 € *

*) Varaukset sähköpostitse: baltic.jazz@kimitoon.fi Lipun hintaan sisältyy alkumalja. Huom! Rajoitettu määrä paikkoja, ainoastaan ennakkomyynnissä. Ikäraja: 18 vuotta

He esiintyvät myös seuraavissa konserteissa:

8.7. klo 18.00 Kirjailijakeskustelu, alkumusiikki – Olli Soikkeli Solo Guitar
8.7. klo 22.00 Jammin’ at the Strand – Marian Petrescu Trio with guests
9.7. klo 15.00 Lentement – Le Jazz Manouche – Olli Soikkeli Quartet feat. Marian Petrescu