Marian Petrescu Trio with guests

08.07.2022

klo 22:00

Strandhotellet

Liput: 30 €

5. Jammin’ at the Strand

(Marian Petrescu p, Joonas Tuuri b, Aleksi Heinola d)

Marian Petrescun taiturimainen tekniikka ja soittotapa on saanut kiitosta konserteissa ympäri maailmaa ja häntä on verrattu Oscar Petersoniin ja Art Tatumiin. Romaniassa syntynyt pianisti debytoi Pori Jazzeissa 15-vuotiaana, ja niin alkoi hänen kansainvälinen uransa. Petrescu on musisoinut monen tähden kanssa, kuten Arturo Sandoval, Toots Thielemans, Al Jarreau, Didier Lockwood, Jon Larsen, Richie Beirach, Tony Williams, Ulf Wakenius, Ray Charles Band, Lars Danielsson, Ron McClure, Riccardo Del Fra, James Morrison ym. Suureksi iloksemme Marian Petrescu kuuluu festivaalimme vakioesiintyjiin!

Käsite “jam session” syntyi New Yorkin Harlemissa sijainneessa jazzklubissa, jonne muusikot siirtyivät pikkutunneilla omien keikkojensa jälkeen jammaamaan yhdessä. Baltic Jazzeilla jamit järjestetään Strandhotelletissa ja luvassa on vauhdikasta kilpasoittoa kun Petrescu jammaa basisti Joonas Tuurin, rumpali Aleksi Heinolan sekä illan yllätysvieraiden kanssa!

www.strandhotellet.fi

Muusikot esiintyvät myös Olli Soikkeli Quartetissa konsertissa 8. Lentement – Le Jazz Manouche, la 9.7. klo 15.00

Marian Petrescu & Olli Soikkeli Duo esiintyy illan aikana teemaillassa:

11. LET’S MISBEHAVE – A DAZZLING JAZZ AGE SOIRÉE 90 € *
*) Varaukset sähköpostitse: baltic.jazz@kimitoon.fi Lipun hintaan sisältyy alkumalja. Huom! Rajoitettu määrä paikkoja, ainoastaan ennakkomyynnissä. Ikäraja: 18 vuotta