Olli Soikkeli Quartet feat. Marian Petrescu

09.07.2022

klo 15:00

Puisto

Liput: 30 €

8. Lentement – Le Jazz Manouche

(Olli Soikkeli g, Marian Petrescu p, Joonas Tuuri b, Aleksi Heinola d)

Lauantai-iltapäivä puistossa jatkuu maailmanlaajuisesti arvostetulla ja palkitulla virtuositeetilla kun lavalle astuu Olli Soikkeli Quartet feat. Marian Petrescu.

Olli Soikkeli (s. 1991) on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. New Yorkissa asuva Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Vuonna 2016 Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista. Soikkeli on mainittu mm. The New Yorkerissa, Vanity Fairissa ja The Wall Street Journalissa, jossa häntä on kutsuttu yhdeksi nykyajan parhaista Djangon perinnön jatkajista. Kyseessä on tietenkin Django Reinhardt, joka yhdessä viulisti Stephane Grappellin kanssa toi gypsy jazzin maailman tietoisuuteen.

Nyt hän esiintyy Suomessa yhdessä Grammy-palkitun pianistin, Marian Petrescun, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Aleksi Heinolan kanssa. Kvartetti on muodostunut kahdesta triosta – Jyväskylässä Tuuri ja Heinola ovat soittaneet Petrescun kanssa ja Helsingissä trio on muodostunut Soikkelin ympärille. 3+3 on siis yhtä kuin 4 tässä tapauksessa!

Konsertin nimi “Lentement” viittaa Django Reinhardtin kappaleeseen ”Lentement Mademoiselle”, mutta ohjelmistoon on poimittu helmiä myös muilta suurilta esikuvilta. Kvartetin levy julkaistaan lähiaikoina.

Olli Soikkeli esiintyy myös seuraavissa konserteissa:
8.7. klo 18.00 Kirjailijakeskustelu, alkumusiikki – Olli Soikkeli Solo Guitar
9.7. klo 20.00 Let’s Misbehave – Marian Petrescu & Olli Soikkeli Duo