Airistocats Blues Band

09.07.2022

klo 20:00

Airistocats Blues Band uppträder efter SeglarJerrys Ånger vid parkkonserten:

10. Summer Night Blues
Köp biljett: 30 €

(Tomas “Skitta” Lindroos voc/g, Ari Setälä voc, Kim “Klumpen” Fredenberg g, Mikko Lipponen keys, Markus Kankkonen b, Rainer “Acid” Engblom d, Rami Koskinen trp , Carita Lagerspetz t.sax, Kristian “Gunnar” Gunnelius trb, Jukka-Pekka Sirviö b.sax)


Airistocats är vanligtvis ett dixieland/swingband på sex personer (cl/sax, trb + komp), som genom åren spelat på Baltic Jazz ett antal gånger. Den här gången är det dock inte jazz på programmet. Istället uppträder de med en utökad uppsättning som de kallar för Airistocats Blues Band. Repertoaren består av musik spelad av The Blues Brothers, så nu blir det Rhythm & Blues och soul för hela slanten! Senaste uppträdande med den här uppsättningen var under Baltic Jazz 2019.
På många spelningar, t.ex. bröllop och firmafester, brukar det vara bra med ett lite rivigare sista set och då har de brukat köra lite soul, blues och gammal rock. I bandet finns flera Blues Brothers-fans och de har spelat många av låtarna från filmerna i varierande sammanhang. I något skede kom de till skott med att fixa arrangemang för den här utökade banduppsättningen, som är ganska nära den som används i filmerna. “Musiken i filmerna är ju helt fantastisk, och det är alltid lika kul att uppföra dem live”, säger Tomas “Skitta” Lindroos.