Danzad Malditas (ES)

09.07.2022

klo 17:00

Parken

Biljetter: 30 €

9. Swing en el Parque

The Singin’ and Swingin’ Sextet from Spain

(Martina Mollo p/voc/arr, Carlos Moratalla b/voc, Adrían Jiménez d, Estefanía Alpresa voc, Víctor García ten sax/voc, Jaime Fernández trb/voc)

Lördagseftermiddagen i parken avslutas med en fläkt från Medelhavet då den spanska sextetten Danzad Malditas intar scenen och kanske lockar till en och annan svängom med sin dansvänliga swingmusik. Danzad Malditas fick sin början då Carlos Moratalla och Martina Mollo träffades i swingdansens tecken, vilket ledde till kärlek vid första ögonkastet. Efter att ha lärt sig några grundsteg beslöt de sig för att göra vad de kan bäst och samlade ihop ett gäng orädda musiker för en djupdykning i den rika tidsperiod där Afrika och Europa, pop och klassisk musik, det mänskliga och det gudomliga möts i en perfekt balans.

Danzad Malditas bjuder på en repertoar som man både kan dansa och lyssna till. Bandet återupplivar, bevarar och förnyar melodierna som du kanske nynnar på utan att veta vilken låt det är frågan om. De återberättar Louis Primas illmariga historier, en ung Arethas rytmiska predikningar, Nina Simones kamp mot tiden och Slim Gaillards verk om det vackra i små ting. Därtill bjuds det på rariteter som italiensk swing och Eddie Jeffersons vocalese samt historier om österrikisk-ungerska soldater som återvänder från kriget, gruvarbetare som gett upp hoppet och en hyllning till chips. Allt för den sociala dansen, till den rytm som fötterna ber om, utan större fanfarer eller krusiduller. Danzad Malditas vill att dansen skall vara en gemenskap, samtidigt guidad men också fri från regler – ett kollektivt skapande.