Estonian Dixieland Band (EST) feat. Airi Allvee

08.07.2022

klo 19:00

Parken

Biljetter: 25 €

3. Dixieland Hits

(Sten Valdmaa trb, Sander Valdmaa trp, Lauri Levistu tba, Marten Altrov cl, Ülo Mälgand , Petri Piiparinen d, Airi Allvee voc)

Estonian Dixieland Band feat. Airi Allvee bjuder publiken på dixielandpärlor och härlig 1920-tals stämning under fredagskvällen i Parken. Bandet, som grundades år 2015, består av 6 musiker som alla har en bakgrund och utbildning inom klassisk musik. Ganska snart efter att de utexaminerats blev det dock tydligt att det var i takt med den traditionella jazzen som deras hjärtan slog och fötter stampade. Bandets repertoar består nu av legendariska dixielandlåtar samt pop och klassisk musik i jazziga och svängiga arrangemang.

På sitt Finlandsbesök får de förstärkning av en av Estlands främsta tradjazzvokalister, som också räknas som en av landets mest mångsidiga vokalister. Under sin 25-åriga sångkarriär har Airi Allvee sjungit med band som White House, New Murphy Band, Hot Pipes, Modern Fox, After All, Underwater, Estonian Dream Big Band och Compromise Blue. Förutom den traditionella jazzen har även bluesmusik och 50-tals rock’n’roll en speciell plats i hennes hjärta.