Författare Karin Collins

07.07.2023

klo 18:00

Biblioteket

Gratis

Det traditionella författarbesöket i Dalsbruks bibliotek under Baltic Jazz bjuder i år på författaren Karin Collins från Hangö, i samtal med litteraturvetare och kritiker Freja Rudels. Samtalet förs på svenska.

Collins har skrivit tre deckare som har fått ett lysande mottagande, den senaste av dem Nära till natten (2021).

– Kärnan i mitt skrivande är att finna en väg in i det som jag själv tycker om, det som känns verkligt fast det inte är det. För mig är berättelsen det viktigaste, och personerna som lever i dem. Jag vill skriva om mänskor som jag bryr mig om, även om de inte alltid beter sig som man skulle önska. Att det sen blir kusligt och lite hemskt och blodigt verkar jag inte kunna hjälpa, säger Collins om sin skrivprocess.

Collins fjärde roman Snart har sommarn blommat ut (2022) var för sin del inledningen till en historisk romantrilogi och det första av hennes verk som har översatts till finska, Säilyt sydämessäin. Den andra delen i trilogin om Hangö under tiden för andra världskriget, Hos dig min längtan är förtöjd, publiceras lämpligt till sommaren.

Författarbesöket ordnas i Dalsbruks bibliotek fredagen den 7.7. kl. 18.00. Janne Hovi inleder kvällen med musik på elpiano.

Evenemanget har gratis inträde.  Välkomna!

Fotograf: Peter Lundqvist / Schildts & Söderströms