Fredrik Lindborg Trio & String Quartet (SWE)

08.07.2023

klo 17:00

Parken

30 €

(Fredrik Lindborg bar-sax/ten-sax/sop-sax, Martin Sjöstedt b, Daniel Fredriksson d, Daniel Migdal vn, Sarah Cross vn, Oscar Treitler va, Amalie Stalheim vc)

Fredrik Lindborg Trio & String Quartet Spirit of Swedish jazz 

Svensk jazz har med sitt unika sound en given plats på den internationella jazzscenen. Fredrik och bandet bjuder på musik som svänger hårt, har inslag av svensk folkmusik och en krydda av klassisk kammarmusik. Det är både lättlyssnat och intrikat, vackert och fult. 

Musiken är komponerad av två svenska jazzgiganter, Georg Ridel och Lars Gullin som i sitt komponerande influerades både av klassisk musik och av den svenska folkmusiken. 

Fredrik har in sina arrangemang hittat egna infallsvinklar på Gullins musik som både lyfter fram svänget och glädjen men som också förstärker inslagen av klassisk musik och svensk folkmusik. 

Georg Riedel började spela med just Lars Gullin redan i början av 50-talet. Han har tagit sig an gruppen och har komponerat och arrangerat flera stycken till bandet. Det är helt unik musik som har skapats av denna nestor. Bandet har precis gett ut en skiva med Georgs nya musik. 

För att skapa denna mångbottnade musik består septetten av saxofon, två fioler, viola, cello, bas och trummor där alla instrument har en viktig och framträdande roll. Det är inte heller vilka musiker som helst utan alla tillhör några av Europas främsta på sina instrument.