Shirley Sparks (voc) & Antti Sarpila (p)

09.07.2022

klo 20:00

10.07.2022

klo 13:00

Den finländska vokalisten Shirley Sparks har en lång erfarenhet av musik- och underhållningsbranschen. Före hon gav sig hän till sin passion för Classic Jazz bestod hennes breda repertoar av opera och klassisk musik. Shirley har uppträtt med jazzmusiker och band i både Finland och Storbritannien och år 2015 gav hon ut skivan Travellight med The Red Band.
Shirley har utexaminerats både som sångpedagog i Finland och som magister inom musik, historia och kultur i Storbritannien. Vid sidan om sin vokalistkarriär har hon även jobbat som röstskådespelare, skådespelerska samt komponerat låtar och musikstycken för teater och kortfilm. Shirleys uppträdanden bjuder på en rejäl dos av gångna tiders glamour och nostalgi med den bästa musiken från 1900-talets tidigare decennier.

Vi brukar skriva att Antti Sarpila knappast behöver någon närmare introduktion, men visste du att han även spelar piano? Han inledde faktiskt sin musikaliska bana med att spela piano innan han bestämde sig för att följa i sin pappas fotspår som klarinettist och saxofonist. Pandemitiden ledde till att han återupplivade sin gamla hobby och i år hör vi honom på piano vid två olika konserter.

Shirley Sparks & Antti Sarpila uppträder vid följande konserter:

11. Let’s Misbehave – A Dazzling Jazz Age Soirée 90 € *

*) Bokningar per e-post: baltic.jazz@kimitoon.fi. I biljettpriset ingår en välkomstdrink. Obs! Begränsat antal platser, endast förköp. Åldersgräns: 18 år

12. Chaplin in the Park 25 €

Entr’acte: “Eternally”, a taste of songs composed by Charlie Chaplin

På söndagen erbjuder vi en upplevelse som tagen från 1920-talet då levande pianomusik ackompanjerar stumfilmsförevisningen i Parken! Charlie Chaplin intar bioduken under två kortfilmer medan Antti Sarpila spelar musikstycken från Tin Pan Alley-eran på piano. Mellan filmerna bjuds publiken på några Chaplin-låtar av den skönsjungande Shirley Sparks tillsammans med Sarpila på piano.