Antti Sarpila Swing Band

09.07.2022

klo 13:00

Puisto

Liput: 30 €

7. 40th Anniversary of Antti Sarpila Swing Band

(Antti Sarpila cl/sax, Janne Hovi p, Wade Mikkola b, Thomas Rönnholm d)

Antti Sarpila Swing Band juhlistaa 40-vuotistaivaltaan Taalintehtaalla soittaen uusia tulkintoja ikivihreistä jazzklassikoista, swingversioita klassisen musiikin helmistä sekä tietenkin vanhoja bravuurinumeroitaan, joista yhtye on tunnettu klassisen jazzin ystävien keskuudessa.

Antti Sarpila ei esittelyjä kaipaa. Hän on epäilemättä yksi Suomen tunnetuimpia jazzmuusikoita ja on toiminut Baltic Jazzin taiteellisena johtajana vuodesta 2002. Sarpila pyrkii musiikissaan yhdistämään alkuvaiheiden jazzmestareilta, Louis Armstrongista Charlie Parkeriin, saamansa vaikutteet omaan persoonalliseen tyyliinsä, jota hän kutsuu nimellä “Classic Jazz”. Tyyli toimiikin festivaalin johtotähtenä.

Klarinetisti/saksofonisti oli 1980-luvulla legendaarisen muusikon Bob Wilberin oppilaana USA:ssa ja heidän yhteistyö jatkui pitkään. Urallaan Sarpila on esiintynyt kaksi kertaa New Yorkin Carnegie Hallissa sekä esiintynyt että levyttänyt ympäri maailmaa. Tämän vuoden festivaalilla kuulemme myös hänen korona-ajan aluevaltauksen ja vanhan harrastuksen uudelleen lämmityksen pianonsoiton muodossa.

Antti Sarpila Swing Band koostuu tällä kertaa myös basistista, säveltäjästä, sovittajasta ja lehtorista Wade Mikkolasta, joka hänkin kuuluu festivaalimme vakioesiintyjiin. Pianossa kuulemme tällä kertaa Janne Hovia ja rummuissa Thomas Rönnholmia. Sarpila, Mikkola ja Rönnholm soittavat myös Dream Teamissä festivaalin päätöskonsertissa, jolloin kokoonpano saa vahvistuksen Janne Hovin isältä Seppo Hovilta ja Pekka Toivaselta.