Antti Sarpila Swing Band

08.07.2021

klo 20:00

Kasnäsin Paviljonki

LOPPUUNMYYTY

yhteistyössä: Kasnäs

Antti Sarpila ei esittelyjä kaipaa. Hän on epäilemättä yksi Suomen tunnetuimpia jazzmuusikoita ja on toiminut Baltic Jazzin taiteellisena johtajana vuodesta 2002. Sarpila pyrkii musiikissaan yhdistämään alkuvaiheiden jazzmestareilta, Louis Armstrongista Charlie Parkeriin, saamansa vaikutteet omaan persoonalliseen tyyliinsä, jota hän kutsuu nimellä “Classic Jazz”. Tyyli toimiikin festivaalin johtotähtenä.

Klarinetisti/saksofonisti oli 1980-luvulla legendaarisen muusikon Bob Wilberin oppilaana USA:ssa ja heidän yhteistyö jatkui pitkään. Urallaan Sarpila on esiintynyt kaksi kertaa New Yorkin Carnegie Hallissa sekä esiintynyt että levyttänyt ympäri maailmaa.

Yhdysvalloista oppinsa ammentanut  ja m.m. New Yorkissa asunut Wade Mikkola on tehnyt monet uransa tärkeimmistä levytyksistä ja esiintymisistä Atlantin tuolla puolen. Suomeen palattuaan hän on esiintynyt äärimmäisen ahkerasti oman kvintettinsä kanssa sekä useiden eturivin jazzmuusikoiden vieraana. Ensimmäinen Suomessa tehty levy oli kotimaisia iskelmäklassikoita jazzversioina tarjonnut, kvintetti kokoonpanon kanssa tehty Muistatko… Remember (1999). Mikkola on toiminut myös tuntiopettajana sekä Pop & Jazz Konservatoriossa että Sibelius-Akatemiassa, missä hän opettaa edelleen.

Pianossa kuulemme tällä kertaa Zhenia Gimeria ja rummuissa Thomas Rönnholmia.