Antti Sarpila & Friends

06.07.2024

klo 14:00

Puisto

30 €

(Antti Sarpila cl/sax, Marian Petrescu p, Olli Soikkeli g, Antti Lötjönen b, Thomas Rönnholm d, Mikko Pettinen trp, Joonatan Rautio ts, Kasperi Sarikoski trb)

Antti Sarpila 60th Anniversary

Antti Sarpila, suomalaisen jazzin eturivin muusikoihin kuuluva klarinetisti ja saksofonisti, juhlii 60-vuotisjuhlavuottaan sarjalla konsertteja, jotka keräävät yhteen klassisen jazzin ystäviä. Baltic Jazz on tietenkin luonteva paikka aloittaa tämä sarja. Konsertti ei ainoastaan juhlista Sarpilan pitkää ja ansiokasta uraa, vaan myös tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen suomalaisen jazzin historiaan. 

Antti Sarpila syntyi vuonna 1964 Porissa, ja jazzin maailma avautui hänelle jo varhain. Hänen isänsä, klarinetisti ja saksofonisti sekä Pori Jazzin yksi perustajajäsenistä – Kari Sarpila, oli hänen ensimmäinen opettajansa ja inspiraationsa. Nuori Antti omaksui nopeasti jazzin perusteet ja laajensi taitojaan sekä kotimaassa että kansainvälisesti, opiskellen muun muassa legendaarisen Bob Wilberin johdolla. Wilberin vaikutus onkin nähtävissä Sarpilan tyylikkäässä soittotyylissä, joka yhdistää perinteisen swingin virtuoosiseen tekniseen taituruuteen.

Vuonna 1982 perustamansa Antti Sarpila Swing Bandin myötä hän vakiinnutti asemansa suomalaisen jazzin huipulla. Yhtye, joka tunnetaan energisistä esityksistään ja tiukasta yhteissoitosta, on esiintynyt lukemattomissa festivaaleissa ja konserttisaleissa ympäri maailmaa, tuoden esille Sarpilan monipuolisuutta ja kykyä uudistaa vanhaa jazzperinnettä.

Sarpilan musiikkiura kattaa yli neljä vuosikymmentä, joiden aikana hän on julkaissut kymmeniä albumeita, joista monet ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta. Hänen kykynsä säilyttää klassisen jazzin henki samalla, kun hän tuo siihen modernia otetta, on tehnyt hänestä arvostetun hahmon jazz-musiikin kentällä.

60-vuotisjuhlakonsertti tarjoaa läpileikkauksen Sarpilan urasta: siellä kuullaan kaikkea vanhoista klassikoista uudempiin sävellyksiin. Konsertti kokoaa lavalle myös joukon merkittäviä suomalaisia jazzmuusikoita, jotka ovat vuosien varrella tehneet yhteistyötä Sarpilan kanssa.