Baltic Gospel Singers

09.07.2023

klo 10:30

Verstas

Ilmainen

Baltic Gospel Singers aloitti toimintansa keväällä 1994 ja täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Kuoron jäsenet tulevat pääosin Kemiönsaarelta, mutta jäseniä on vuosien saatossa ollut myös kauempaakin.

Baltic Gospel Singersin toiminnan ydin on laulaa ilosanomasta, jonka sana gospel itsessään sisältää. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt joidenkin laulujen laulamista profaanista kuorokirjallisuudesta. Kuoro on julkaissut useita CD-levyjä ja tehnyt useita kuorokiertueita ympäri Pohjoismaita ja jopa Pietariin. Gospel-kuoro on kasvanut ja kuorossa on tällä hetkellä lähes 30 laulajaa sekä joukko instrumentalisteja. Lähiaikoina suunnitelmissa on osallistua elokuussa Tukholman Gospel Körfestivaliin ja valmistautua 30-vuotisjuhlaan. Kuoroa ohjaavat ja johtavat Jenni Engblom ja Peter Södergård.

Jazzjumalanpalvelus –  Baltic Jazz-festivaalin ja saaren seurakunnan pitkäaikainen ja antoisa yhteistyö

Jo Baltic Jazzin alkuaikoina aloitettiin yhteistyö silloisen Dragsfjärdin seurakunnan, nykyisen Kemiönsaaren seurakunnan kanssa. Tämänkaltainen yhteistyö lienee uniikkia jazzyhteyksissä. Jumalanpalveluksiin on vuosien varrella  osallistunut lukuisia jazzyhtyeitä, kansainvälisiä jazzvokalisteja ja -muusikoita.