Baltic Gospel Singers

06.07.2024

klo 18:30

Kirkko

25 €

07.07.2024

klo 10:30

Puisto

Ilmainen

Baltic Gospel Singers perustettiin keväällä 1994. Ajatuksena oli luoda kuoro, joka osallistuisi svengaavalla ohjelmistolla jazzjumalanpalvelukseen, jonka järjesti silloinen Dragsfjärdin seurakunta yhdessä Baltic Jazzin kanssa. Tänä vuonna gospelkuoro täyttää 30 vuotta, ja se pitää juhlakonserttinsa Taalintehtaan kirkossa Baltic Jazz -festivaalin yhteydessä. Kuoro rekrytoi laulajia pääasiassa Kemiönsaarelta, mutta ilahduttavasti myös kauempaa tulevia on liittynyt mukaan laulamaan gospelin ilosanomaa. Baltic Gospel Singersissä laulaa noin 30 kuorolaista ja heitä säestää seitsemän hengen bändi.

Baltic Gospel Singers on julkaissut neljä CD-levyä ja sitä johtavat kaksi kuoronjohtajaa, Jenni Engblom ja Peter Södergård. Kuoro on tehnyt lukuisia kiertueita ympäri Suomea, Ahvenanmaata ja koko Pohjolaa sekä järjestänyt konsertteja myös Virossa ja Pietarissa.

30th Anniversary of Baltic Gospel Singers -konsertti järjestetään Taalintehtaan kirkossa lauantaina 6.7. klo 18.30 alkaen. Konsertin teemana on Let Freedom Ring.

Jazzjumalanpalvelus –  Baltic Jazz-festivaalin ja saaren seurakunnan pitkäaikainen ja antoisa yhteistyö

Jo Baltic Jazzin alkuaikoina aloitettiin yhteistyö silloisen Dragsfjärdin seurakunnan, nykyisen Kemiönsaaren seurakunnan kanssa. Tämänkaltainen yhteistyö lienee uniikkia jazzyhteyksissä. Jumalanpalveluksiin on vuosien varrella  osallistunut lukuisia jazzyhtyeitä, kansainvälisiä jazzvokalisteja ja -muusikoita.

Baltic Gospel Singersin lisäksi puiston Jazzjumalanpalveluksessa sunnuntaina 7.7. klo 10.30 alkaen on mukana Antti Sarpila.