Baltic Gospel Singers

10.07.2022

klo 10:00

Puisto

Ilmainen

10.07.2022

klo 16:00

Kirkko

Liput: 20 €

13. Nothing can keep me away from his love

Tämän vuoden festivaalin fokus on 1920-luvussa ja näin ollen on mahdoton jättää huomiotta Taalintehtaan kirkko, joka valmistui vuonna 1922. Haluammekin viettää 100-vuotisjuhlia täyttämällä kirkko sulosävelin joita tarjoaa meille saaren oma gospelkuoro Baltic Gospel Singers. Suomen ainoan, kuonatiilestä rakennetun kirkon, suunnitteli Karl Andström.

Baltic Gospel Singers sai alkunsa keväällä vuonna 1994 ja vielä 28 vuotta myöhemmin se on “still going strong”. Kuoron jäsenet ovat suurimmaksi osaksi Kemiönsaarelaisia, mutta vuosien varrella laulajia on tullut myös kauempaa. Kuoron toiminnan ydin on laulaa ilosanomaa jota sana gospel ilmentää. Se ei kuitenkaan ole estänyt kuoroa laulamasta myös profaania kuoro-ohjelmistoa. Baltic Gospel Singers on julkaissut CD-levyjä ja tehnyt kiertueita Pohjoismaissa sekä Pietarissa. Kuorossa on tällä hetkellä 25 laulajaa ja lisäksi muutama instrumentalisti. Kuoroa harjoittaa ja johtaa Jenni Engblom ja Peter Södergård. Baltic Gospel Singers esiintyy sunnuntain jazzjumalanpalveluksessa Puistossa klo 10.00 sekä samana päivänä kirkossa klo 16.00 omassa konsertissaan – “Nothing can keep me away from his love” – ja siitähän kuoron laulut kertovat.

Jazzjumalanpalvelus –  Baltic Jazz-festivaalin ja saaren seurakunnan pitkäaikainen ja antoisa yhteistyö

Jo Baltic Jazzin alkuaikoina aloitettiin yhteistyö silloisen Dragsfjärdin seurakunnan, nykyisen Kemiönsaaren seurakunnan kanssa. Tämänkaltainen yhteistyö lienee uniikkia jazzyhteyksissä. Jumalanpalveluksiin on vuosien varrella  osallistunut lukuisia jazzyhtyeitä, kansainvälisiä jazzvokalisteja ja -muusikoita. Jumalanpalvelukset ovat melkein poikkeuksetta nauhoitettu ja esitetty joko radiossa tai tv:ssä. Tänä vuonna jazzjumalanpalveluksen suorittaa seurakuntapastori Jesse Heinonen ja musiikista vastaa, kuten monesti ennenkin, saaren oma gospelkuoro Baltic Gospel Singers. Jazzjumalanpalvelus pidetään sunnuntaina 10.7. klo 10.00–11.00 Puistossa.