Baltic Gospel Singers

06.07.2024

klo 18:30

Kyrkan

25 €

07.07.2024

klo 10:30

Parken

Gratis

Baltic Gospel Singers startade våren 1994. Tanken var att skapa en kör som skulle delta med svängig repertoar i den s.k. jazzgudstjänsten som arrangerades av dåvarande Dragsfjärds församling och Baltic Jazz. I år fyller gospelkören 30 år och man ger sin huvudkonsert i Dalsbruks kyrka i samband med Baltic Jazz -festivalen. Kören rekryterar sångare främst från Kimitoön, men glädjande nog kommer man också längre bortifrån för att sjunga om det glada budskapet som ordet gospel innebär. I Baltic Gospel Singers sjunger omkring 30 korister och ackompanjeras av ett sjumannaband.

Baltic Gospel Singers har gett ut fyra CD-skivor och leds av två dirigenter, Jenni Engblom och Peter Södergård. Kören har gjort flertalet turnéer runtom i Finland, Åland och hela Norden samt gett konserter i Estland och i S:t Petersburg.

30th Anniversary of Baltic Gospel Singers konserten hålls i Dalsbruks kyrka, lördag 6 juli kl 18.30. Temat för konserten är Let Freedom Ring.

Jazzgudstjänst – ett långt och givande samarbete mellan Baltic Jazz och församlingen på orten

Redan under Baltic Jazz tidigaste år initierades samarbete med dåvarande Dragsfjärds församling eller nuvarande Kimitoöns församling. Man kan kanske säga att ett dylikt samarbete är rätt unikt i jazzsammanhang. Jazzorkestrar, internationella sångsolister och instrumentalister har medverkat i jazzgudstjänsterna.

Förutom Baltic Gospel Singers kommer Antti Sarpila att delta i parkens jazzgudstjänst på söndagen den 7 juli med start kl. 10.30.