fbpx
Biljetter

Festivalinfo

Baltic Jazz-festivalen har ordnats sedan år 1987 i Dalsbruk, Kimitoön och nästa festival går av stapeln 5-7.7.2024. Festivalen ordnas av Intresseföreningen för jazzmusik i Dalsbruk rf (1548472-2). Antti Sarpila har fungerat som festivalens konstnärlige ledare sedan år 2002.

Ankomst och boende

Med bil kör man på ca 2 h 15 min från Helsingfors och 1 h 10 min från Åbo till Baltic Jazz. Det finns flera olika parkeringsplatser på festivalområdet.

Båtplatser finns i Dalsbruks gästhamn (N 60° 01,01’ E 22°30,5’). Hamnavgift från 29 €/dygn. Vänligen notera att båtplatser inte kan bokas på förhand för festivalveckoslutet, men alla har hittills fått en plats.​

Med buss kommer du enkelt till Dalsbruk från flera olika orter.

Närmaste tågstation finns i Salo. Om du rör dig med cykel, kolla in den fina Kustrutten​ här.​

Olika inkvarteringsalternativ hittas via följande länk:​​ Kimitoön

Biljettförsäljning och rabatter

Förköp av biljetter görs via Tiketti. Baltic Jazz har inte anlitat andra biljettförsäljningskanaler, så eventuella biljettköp via andra kanaler som hävdar att de säljer biljetter till festivalen görs på egen risk och godkänns eventuellt inte på festivalen.

Barn: Barn under 2 år gratis till Baltic Jazz Kids. Övriga konserter: Barn under 12 år gratis i förälders sällskap. OBS! Gäller ej Baltic Jazz Kids eller konsertter 10 och 14.
Ungdomar: 12–17-åringar får 50 % rabatt på alla biljetter. OBS! Gäller ej Baltic Jazz Kids, festivalpass eller konsertter 10 och 14.
Grupper: Grupper får en (1) fribiljett per 10 sålda biljetter. Bokningar och förfrågningar per e-post: baltic.jazz@kimitoon.fi

Under festivalen kan man köpa biljetter i biljettkansliet i Bio Pony eller vid dörren 30 min före konsertens början. Biljettkansliets öppethållningstider:
3.-4.7 kl. 10–16
5.-6.7 kl. 10–19
7.7 kl. 10–16

Festivalområde

Baltic Jazz ordnas i Dalsbruk med omnejd. Konsertplatserna är omsorgsfullt valda för att lyfta fram den vackra och kulturhistoriska miljön i Dalsbruk. Läs mera om Dalsbruk här.

Parken, Verkstan, Strandhotellet, Ullman’s Villa och Dalsbruks bibliotek ligger i centrum, medan Dalsbruks kyrka ligger på gångavstånd en liten bit utanför centrumområdet. För att komma till konserterna i Kasnäs Paviljong och Söderlångvik Gård krävs transportmedel.

Vänligen notera att Parken har utomhusscener. OBS! Parken är serveringsområde och det är därför inte tillåtet att ta med egen alkoholhaltig dryck.

Karta och adresser

Tillgänglighet och första hjälp

Alla är hjärtligt välkomna till Baltic Jazz! Vi har förbundit oss att behandla alla våra medarbetare och besökare med respekt och likvärdighet oberoende av kön, ålder, etniskt eller nationellt ursprung, medborgarskap, religion, språk, kultur eller sexuell läggning. Vi ingår i det regnbågsvänliga samfundet We Speak Gay, vars målsättning är att göra Finland ett ännu mer empatiskt och inkluderande land. Samfundet arbetar för att motverka rasism, homofobi, transfobi och alla former av diskriminering.

Så gott som alla våra konsertplatser är tillgängliga för rörelsehindrade. Assistenter till personer med nedsatt funktionsförmåga har gratis inträde till samtliga konserter (ingen förhandsanmälan krävs).​ Det finns en tillgänglig toalett i Parken. Vi svarar gärna på eventuella frågor, kontakta festivalen per e-post: baltic.jazz@kimitoon.fi eller telefon: 044 079 0340.

Om olyckan är framme finns en första hjälp patrull i beredskap under hela festivalen. Första hjälpen hittas i Parken. Vid eventuella nödfall, ring 112.

Bli en del av vår festivalfamilj

Festivalen skulle inte gå att förverkliga utan vår festivalfamilj. Under festivalen ställer ca 120 frivilliga upp inom olika områden: Artistguider, Artistkök, Artistlogi, Biljettförsäljning, Baltic Jazz-produkter, Information, Jazzgatan, Jazzgolf, Kanslifunktioner, Konferencierer, Ordning och säkerhet, Social media, Stödfunktioner/samhälle, Transporter. Frivilligjobbare känns igen på sina svarta Staff-skjortor. Vill du också vara med och förverkliga festivalen? Kontakta oss på baltic.jazz@kimitoon.fi för mera information!​

​Baltic Jazz arrangeras av Intresseföreningen för Jazzmusik i Dalsbruk rf. som grundades år 1999. Föreningen består av 100 medlemmar, som leds av en styrelse med 5 medlemmar och 2 suppleanter. Medlemsavgifterna utgör en viktig ekonomisk bas för det dagliga administrativa arbetet och med ditt bidrag kan vi jobba mot en ännu bättre festival år 2023! Du kan när som helst under året komma med som ny medlem genom att betala medlemsavgiften.
Medlem – 20 €
Företag/förening – 50 €

Välj den medlemstyp som passar dig och betala in medlemsavgiften på följande konto:
​Intresseförening för jazzmusik i Dalsbruk rf.
​FI49 555 04120 0044 24
​OKOYFIHH
​Meddelande: Typ av medlemsavgift + namn och adress
​Under nästa verksamhetsår skickas en faktura till uppgiven adress. Personuppgifterna som samlas in behövs för att upprätthålla vårt medlemsregister.
​​Tack för att du är med och understöder vår förening och festival!​​​​

Prenumerera på Archipelago Sea Jazz nyhetsbrev och var bland de första som får höra om den kommande sommarens artister och evenemang, biljettförmåner m.m.