fbpx
Biljetter

Festivalinfo

Baltic Jazz-festivalen har ordnats sedan år 1987 i Dalsbruk, Kimitoön och nästa festival går av stapeln 8-10.7.2022. Festivalen ordnas av Intresseföreningen för jazzmusik i Dalsbruk rf och Antti Sarpila har fungerat som festivalens konstnärlige ledare sedan år 2002.

Baltic Jazz följer aktuella myndighetsdirektiv för att kunna ordna ett tryggt och säkert evenemang för alla involverade. Läs mera om hälsosäkerheten på festivalen här.

Ankomst och boende

Med bil kör man på ca 2 h 15 min från Helsingfors och 1 h 10 min från Åbo till Baltic Jazz. Det finns flera olika parkeringsplatser på festivalområdet.

Båtplatser finns i Dalsbruks gästhamn (N 60° 01,2’ E 22°30,6’) precis vid jazzgatan. Hamnavgiften är 27-37 €/dygn. Vänligen notera att båtplatser inte kan bokas på förhand för festivalveckoslutet, men alla garanteras en plats.. Mer information om gästhamnen.​

Med buss kommer du enkelt till Dalsbruk från flera olika orter.

Närmaste tågstation finns i Salo. Om du rör dig med cykel, kolla in den fina Kustrutten​ här.​

Olika inkvarteringsalternativ hittas via följande länkar:​

Dalsbruk med närområde​
Kimitoön
Camping - Dalsbruk

Biljettförsäljning och rabatter

Förköp av biljetter görs via Tiketti. Baltic Jazz har inte anlitat andra biljettförsäljningskanaler, så eventuella biljettköp via andra kanaler som hävdar att de säljer biljetter till festivalen görs på egen risk och godkänns eventuellt inte på festivalen. .

Barn: Barn under 2 år gratis till Baltic Jazz Kids. Övriga konserter: Barn under 12 år gratis i förälders sällskap. OBS! Gäller ej Baltic Jazz Kids.
Ungdomar: 12–17-åringar får 50 % rabatt på alla biljetter. OBS! Gäller ej Baltic Jazz Kids.

Under festivalen kan man köpa biljetter i biljettkansliet i Bio Pony eller vid dörren före konsertens början.

Festivalområde

Festivalområdet ligger i centrum av Dalsbruk, där Jazzgatan, Parken, Bio Pony, Gjuteriet, Dalsbruks bibliotek och Verkstan finns. Dalsbruks kyrka ligger på gångavstånd en liten bit utanför centrumområdet, medan Kasnäs Paviljong, Söderlångvik Gård och Bjärkas Golf kräver transportmedel. Konsertplatserna är omsorgsfullt valda för att lyfta fram den vackra och kulturhistoriska miljön i Dalsbruk. Vänligen notera att Parken och Jazzgatan har utomhusscener. Scenen och sittplatserna i Kasnäs är utomhus men täcks av ett tak. OBS! Parken är serveringsområde och det är därför inte tillåtet att ta med egen alkoholhaltig dryck.

Tillgänglighet och första hjälp

Så gott som alla våra konsertplatser är tillgängliga för rörelsehindrade. Assistenter till personer med nedsatt funktionsförmåga har gratis inträde till samtliga konserter.​

Om olyckan är framme finns en första hjälp patrull i beredskap under hela festivalen. Första hjälpen hittas i Parken. Vid eventuella nödfall, ring 112.

Bli en del av vår festivalfamilj

Festivalen skulle inte gå att förverkliga utan vår festivalfamilj. Under festivalen ställer ca 120 frivilliga upp inom olika områden: Artistguider, Artistkök, Artistlogi, Biljettförsäljning, Baltic Jazz-produkter, Information, Jazzgatan, Jazzgolf, Kanslifunktioner, Konferencierer, Ordning och säkerhet, Social media, Stödfunktioner/samhälle, Transporter. Frivilligjobbare känns igen på sina svarta Staff-skjortor. Vill du också vara med och förverkliga festivalen? Kontakta oss på baltic.jazz@kimitoon.fi för mera information!​

​Baltic Jazz arrangeras av Intresseföreningen för Jazzmusik i Dalsbruk rf. som grundades år 1999. Föreningen består av 100 medlemmar, som leds av en styrelse med 5 medlemmar och 2 suppleanter. Medlemsavgifterna utgör en viktig ekonomisk bas för det dagliga administrativa arbetet och med ditt bidrag kan vi jobba mot en ännu bättre festival år 2022! Du kan när som helst under året komma med som ny medlem genom att betala medlemsavgiften.
​Medlem - 15 €
Företag/förening - 50 €

Välj den medlemstyp som passar dig och betala in medlemsavgiften på följande konto:
​Intresseförening för jazzmusik i Dalsbruk rf.
​FI49 555 04120 0044 24
​OKOYFIHH
​Meddelande: Typ av medlemsavgift + namn och adress
​Under nästa verksamhetsår skickas en faktura till uppgiven adress. Personuppgifterna som samlas in behövs för att upprätthålla vårt medlemsregister.
​​Tack för att du är med och understöder vår förening och festival!​​​​

Prenumerera på Archipelago Sea Jazz nyhetsbrev och var bland de första som får höra om den kommande sommarens artister och evenemang, biljettförmåner m.m.