Django Reinhardt Tribute – Olli Soikkeli Trio feat. Antti Sarpila

07.07.2024

klo 16:00

Söderlångvik

30 €

07.07.2024

klo 18:00

Söderlångvik

30 €

(Olli Soikkeli g, Marian Petrescu p, Antti Lötjönen b, Antti Sarpila cl)

Kun puhutaan jazzin historiasta ja sen merkittävistä vaikuttajista, nousee yksi nimi usein esiin – kitaristi Django Reinhardt. Hänen musiikkinsa ja innovatiivinen lähestymistapansa kitaransoittoon ovat jättäneet lähtemättömän jäljen jazzin maailmaan. Tässä kunnianosoituksessa tuolle legendaariselle muusikolle astuu esiin Olli Soikkeli Trio yhdessä Antti Sarpilan kanssa, luoden ainutlaatuisen ja sykähdyttävän matkan Reinhardtin musiikin maailmaan.

Django Reinhardt oli belgialais-ranskalainen muusikko ja säveltäjä sekä yksi jazzin ensimmäisistä ja tärkeimmistä kitaristeista. Hänen musiikkinsa yhdistää eurooppalaisen romanimusiikin vaikutteet ja jazzin svengaavan rytmimaailman, luoden aivan omanlaisensa soundin, joka on inspiroinut lukemattomia muusikoita ympäri maailmaa.

Antti Sarpila on sovittanut konserttien ohjelmiston, jossa Reinhardtin tunnistettavaan tyyliin on lisätty ripaus Benny Goodmanin swingiä ja Oscar Petersonin virtuositeettiä.

Konsertteja on kaksi, joissa molemmissa kuullaan Reinhardtin omien sävellysten ohella hänen tunnetuksi tekemiään versioita jazzklassikoista sekä joitakin muita sävellyksiä, jotka soitetaan hänen tyylillään. Molemmat konsertit ovat oma kokonaisuutensa, joista voi nauttia erikseen tai kuunnella molemmat ja ihailla konserttien välillä Söderlångvikin lumoavia maisemia. 

Olli Soikkeli, lahjakas ja monipuolinen kitaristi, on varmasti paras mahdollinen valinta kunnioittamaan Django Reinhardtin perintöä. Hänen taitonsa kitaristina ja kykynsä tulkita Reinhardtin musiikkia ovat vertaansa vailla. Soikkeli on ansainnut mainetta kansainvälisellä jazzkentällä omaperäisellä tyylillään ja virtuoosisella soitollaan, ja hänen panoksensa tässä tribuutissa on merkittävä.

Olli Soikkeli Triossa on lisäksi mukana Marian Petrescu pianossa ja Antti Lötjönen bassossa. Tämä kokenut ja taitava ryhmä täydentää toisiaan täydellisesti, luoden vivahteikkaan ja intensiivisen esityksen. Petrescu tuo pianollaan esiin musiikin melodisuuden ja harmonisen monimuotoisuuden, kun taas Lötjönen pitää ryhmän tiukan ja svengaavan rytmipohjan hallinnassa.

Yhdessä klarinetisti Antti Sarpilan kanssa saadaan aikaan dynaaminen ja tunnelmallinen esitys. Sarpila on mestari omalla instrumentillaan ja hänen kykynsä tuoda esiin klassinen jazzin henki on jo todettu monet kerrat. Hänen tulkintansa Reinhardtin musiikista tuo esiin sen hienostuneen ja herkän puolen, joka tekee siitä niin ikimuistoisen. 

Tämä Django Reinhardt Tribute ei ole vain kunnianosoitus suurelle muusikolle, vaan myös matka hänen musiikilliseen maailmaansa, jossa sekoittuvat intohimo, taidokkuus ja tinkimätön luovuus. Se on kunnianosoitus jazzin historialle ja sen vaikutukselle nykypäivän musiikkiin. Se on myös muistutus siitä, miten yksi ihminen voi muuttaa musiikin kulkua ikuisesti, ja miten hänen perintönsä elää edelleen vahvana ja inspiroivana.

Olli Soikkeli Trio featuring Antti Sarpila tarjoaa unohtumattoman ja sykähdyttävän kokemuksen kaikille jazzin ystäville ja niille, jotka rakastavat musiikin voimaa ja kauneutta. Tule mukaan tähän ainutlaatuiseen matkaan jazzin historiaan.