Tribute To Oscar Peterson Trio – Marian Petrescu Combo

06.07.2024

klo 20:30

(Marian Petrescu p, Olli Soikkeli g, Antti Lötjönen b)

Marian Petrescu, Romaniassa 1970 syntynyt jazzpianisti ja Oscar Petersonin musiikin suuri ystävä ja ihailija, kunnioittaa legendaarista pianistia ainutlaatuisella tribute-konsertillaan. Tämä tapahtuma on kunnianosoitus Petersonin perinnölle ja hänen vaikutukselleen Petrescun omalle musiikilliselle matkalle.

Marian Petrescu osoitti poikkeuksellista musiikillista lahjakkuutta jo varhaisessa iässä. Hänen intohimonsa jazzia kohtaan vei hänet pian kohti kansainvälistä uraa, jossa hän on tullut tunnetuksi virtuoosisesta pianonsoitostaan ja herkästä tulkinnastaan.

Oscar Peterson, kanadalainen pianisti, oli yksi jazzmusiikin jättiläisistä. Hänen tekninen taituruutensa ja musiikillinen lahjakkuutensa ovat inspiroineet lukemattomia pianisteja ympäri maailmaa, mukaan lukien Petrescu. Petersonin vankkumaton rooli jazzin kehityksessä ja hänen klassikoksi muodostuneet levytyksensä ovat jättäneet lähtemättömän jäljen jazzmusiikin historiaan.

Oscar Petersonin, Herb Ellisin ja Ray Brownin trio oli yksi jazzin historian ikonisimmista kokoonpanoista. Tämä legendaarinen trio kunnioitti jazzin svengaavaa perinnettä ja loi samalla uutta, dynaamista musiikkia, joka lumosi kuulijat ympäri maailmaa. Trio saavutti suurta suosiota 1950- ja 1960-luvuilla, ja heidän levytyksensä ovat edelleen arvostettuja ja kuunneltuja ympäri maailmaa. Trion musiikki kuvastaa jazzin kultaista aikakautta ja sen elinvoimaista henkeä, ja heidän vaikutuksensa jazzmusiikin kehitykseen on vertaansa vailla.

Tribute to Oscar Peterson Trio – Marian Petrescu Combo -konsertti Verstaalla järjestettävässä Jazzing Up The Factory illassa lauantaina 6.7. klo 20.30-21.30