Tribute To Oscar Peterson Trio – Marian Petrescu Combo

06.07.2024

klo 20:30

(Marian Petrescu p, Olli Soikkeli g, Antti Lötjönen b)

Marian Petrescu, en jazzpianist född i Rumänien 1970 och en stor beundrare av Oscar Petersons musik, hedrar den legendariska pianisten med en unik tributkonsert. Detta evenemang är en hyllning till Petersons arv och hans inverkan på Petrescus egen musikaliska resa.

Marian Petrescu visade en exceptionell musikalisk begåvning redan i unga år. Hans passion för jazz ledde honom snabbt mot en internationell karriär där han blivit känd för sin virtuosa pianospel och känsliga tolkning.

Oscar Peterson, en kanadensisk pianist, var en av jazzens giganter. Hans tekniska skicklighet och musikaliska begåvning har inspirerat otaliga pianister runt om i världen, inklusive Petrescu. Petersons oavbrutna roll i jazzens utveckling och hans klassiska inspelningar har lämnat ett outplånligt avtryck i jazzens historia.

Oscar Petersons trio med Herb Ellis och Ray Brown var en av jazzhistoriens mest ikoniska grupper. Denna legendariska trio hyllade jazzens svängande tradition samtidigt som de skapade ny, dynamisk musik som fängslade lyssnare över hela världen. Triot blev mycket populär på 1950- och 1960-talen, och deras inspelningar är fortfarande högt aktade och lyssnade på över hela världen. Triots musik speglar jazzens guldålder och dess livskraftiga anda, och deras inverkan på jazzens utveckling är enastående.

Tribute to Oscar Peterson Trio – Marian Petrescu Combo -konserten kommer att äga rum på Verkstan under Jazzing Up The Factory kvällen lördagen den 6 juli klockan 20.30-21.30.