Lisää ohjelmaa ja lippuja Baltic Jazzeille

1.3.2022

Ensimmäiset liput kesän Archipelago Sea Jazz -tapahtumiin tulivat myyntiin kaksi viikkoa sitten, jolloin Baltic Jazz myös julkisti perjantain ja sunnuntain festivaaliohjelman. Kesän festivaali on jo ehtinyt herättää kiinnostusta ja lippuja on mennyt kaupaksi. Tänään 1.3. on toisen ohjelmajulkaisun aika ja lippuja lauantaillekin löytyy tästedes Tiketistä. 

Kesän festivaali järjestetään 8.-10. heinäkuuta, mutta perinteiden mukaan Baltic Jazz ottaa varaslähdön jo torstai-iltana 7.7. Kasnäsissa. Silloin on luvassa svengaavaa saaristojazzia Archipelago Sea Jazz All Stars -kokoonpanon seurassa, jossa festivaalisarjan kaikki neljää tapahtumaa ovat edustettuina. Baltic Jazzia edustaa festivaalin taiteellinen johtaja Antti Sarpila, jonka seuraan liittyvät Jussi Fredriksson/Turku Sea Jazz, Bosse Mellberg/Korpo Sea Jazz ja Andreas Nyberg/Åland Sea Jazz. Varaslähtö-konsertissa yhtyettä vahvistaa basisti Vesa Saloranta

Festivaali ottaa tänä vuonna varaslähdön ennen varaslähtökonserttia ja jazzmusiikki soi Taalintehtaalla jo festivaaliviikon alusta. Maanantai-iltana 4.7. torin estradille astuu Cellar Corner Jazz Band, jossa nähdään myös saarelta tuttuja muusikoita. Ilmaiskonsertti on yhteistyö Taalintehtaan kyläyhdistyksen kanssa ja osa heidän Musiikkia torilla-konserttisarjaa. Keskiviikkotorilla 6.7. luvassa on perinteinen paraati ja konsertti Maarian VPK:n soittokunnan tahdittamana. Festivaalilippuja on silloin ostettavissa torilta, jonka jälkeen festivaalin lipunmyyntipiste siirtyy tuttuun paikkaansa Bio Ponyssa. 

Festivaalilauantai tarjoaa musiikkia aamusta iltaan. Aamupäivä aloitetaan Baltic Jazz Kids -ohjelmalla, jossa suursuosikki Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu viihdyttää yleisöään. Konsertin jälkeen on mahdollista tutustua eri soittimiin BlåsÅboland ry:n ja Musiikkiopisto Arkipelagin järjestämässä workshopissa. Paikallinen yhtye Kake & Co antaa ilmaiskonsertin lauantaitorilla ennen iltapäiväkonserttien alkua Puistossa. Puistokonsertteja on tänä vuonna kolme, mutta lauantaipassin ostamalla koko iltapäivän voi tänäkin vuonna viettää puistossa musiikkitarjonnasta ja kenties piknik-korin antimista nauttien. Iltapäivän ensimmäisessä konsertissa juhlimme Antti Sarpila Swing Bandin 40-vuotista taivalta. Iltapäivä jatkuu maailmanlaajuisesti arvostetulla ja palkitulla virtuositeetilla kun lavalle astuu Olli Soikkeli Quartet feat. Marian Petrescu. Pitkän matkan vieraat tarjoavat tanssiystävällistä swingmusiikkia espanjalaisin maustein – Danzad Malditas (ES) täydentää iltapäivän konserttiannosta. 

Lauantai-illan tarjonnassa riittää valinnanvaraa. Blues-musiikista pitävien kannattaa suunnata kohti puistoa, jossa SeglarJerrys Ånger tarjoaa suomenruotsalaista bluesia ja omia sävelmiään näyttelijä Jerry Wahlforssin laulamina. Luvassa on myös vauhdikas show Blues Brothers-tyyliin Airistocats Blues Bandin tähdittämänä. Lisää show’ta tarjoillaan myös toisessa konserttipaikassa, mutta sijainti tulee pysymään salassa.

– Tämän vuoden festivaalilla pystymme vihdoinkin toteuttamaan 2020-festivaalille suunniteltuja, 1920-luvun teemaisia ohjelmanumeroitamme. Parempia aikoja odotellessa olemme hioneet yksityiskohtia entisestään ja kehittäneet konseptia kohti vieläkin parempaa elämystä, kertoo festivaalin toiminnanjohtaja Alexandra Lönnström

Lauantai-iltana on luvassa elämyksellinen teemailta, jota on inspiroinut salakuljetus saaristossa, kieltolaki sekä loistelias jazz-aika. Tunnelmallisessa salakapakkamiljöössä voi koko lauantai-illan aikana nauttia elävästä musiikista, esityksistä ja elämyksistä. Marian Petrescu & Olli Soikkeli Duon seurassa on luvassa Django Reinhardtin säveliä, Dizzy Queens viihdyttää näyttävällä jazz show’llaan ja Shirley Sparks & Antti Sarpila tarjoaa parhaita jazzklassikoita laulu-pianokombollaan. Ahvenanmaalainen Mildreds kompani pistää korot kattoon eri 1920-luvun tanssityylein ja Lady Laverna viettelee burleskesityksellään. Osallistujia kehotetaan varustautumaan Charleston-ystävällisillä kengillä. Aikakauteen sopivat vaatteet ja asusteet ovat tervetulleita ja paras asu tullaan palkitsemaan. 

Ennakkoliput ovat ostettavissa Tiketistä, lukuunottamatta Let’s Misbehave-teemailtaa, jonne tulee varata liput sähköpostitse. Paikkoja on rajoitetusti ja ilmoittautuneille lähetetään ohjeita muun muassa miten salakapakalle pääsee. Järjestäjillä on myös mahdollisuus räätälöidä osia illasta kun yleisöstä tiedetään hiukan enemmän kuin myytyjen lippujen määrä. 

Festivaali järjestetään tänä kesänä 34. kertaa. Järjestäjät suhtautuvat optimisesti kesään ja siihen, että uusi iloinen 20-luku voi vihdoinkin alkaa. Toistaiseksi myynnissä on pelkästään 50 % konserttipaikkojen kapasiteetista, mutta lisää lippuja tulee myyntiin keväämmällä kun kesän tilanne on paremmin ennakoitavissa.

Tutustu festivaaliohjelmaan: www.balticjazz.fi/ohjelma