Omenapäiväjazzia 24.9. – Jonathan Bäckström Quartet Jazzliiton kiertueella

6.9.2022

Perinteinen ja suosittu Omenapäivä järjestetään 24.9. Söderlångvikin kartanolla ja tarjoaa jälleen paljon ohjelmaa ja aktiviteetteja koko perheelle. Tänäkin vuonna yleisö saa nauttia elävästä jazzmusiikista ihanassa kartanomiljöössä: Jonathan Bäckström Quartet Jazzliiton kiertueella saapuu Söderlångvikiin ja esiintyy ulkolavalla kahvilan läheisyydessä klo 12.00–13.00. Ilmaiskonsertti järjestetään yhteistyössä Söderlångvikin kartanon, Archipelago Sea Jazzin ja Suomen Jazzliiton kanssa ja on osa Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta.

Lisätietoja Omenapäivästä: www.soderlangvik.fi/fi/omenapaiva

Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista suomalais-ruotsalaisista muusikoista muodostuva kvartetti, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström. Bäckströmin kanssa yhtyeessä soittavat Marcus Wärnheim alttosaksofonissa ja Benjamin Nylund rummuissa. Jazzliiton kiertueella Adele Saurosta tenorisaksofonissa tuuraa Jarno Tikka. Kvartetin musiikki vaihtelee minimalistisista äänimaisemista räjähtävään monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Kaikki neljä muusikkoa tuovat kukin oman äänensä sekoitukseen ja luovat yhdessä voimakkaan kollektiivisen musiikillisen kannanoton. 

Jonathan Bäckström, basso 
Jarno Tikka, tenorisaksofoni 
Marcus Wärnheim, alttosaksofoni  
Benjamin Nylund, rummut 

Kiertue on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanketta, jonka tavoitteena on kartoittaa elävän musiikin hiilijalanjälki ja kädenjälki sekä kehittää Jazzliiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Syksyn 2022 mittaan seitsemällä erilaisin konseptein toteutetulla pilottikiertueella tutkitaan keinoja päästövähennyksiin ja kerätään tietoa uudenlaisten kiertuemallien käytettävyydestä ja vaikutuksista.