ÅK Ensemble

05.07.2024

klo 20:30

Showkören ÅK Ensemble består av cirka 40 ambitiösa sångare från Åbo med omnejd under ledning av Pia Kulla. Ensemblens repertoar har under de senaste åren omfattat allt från Manhattan Transfer och Karl Jenkins till Queen och modernare pop- och rocklåtar. Showerna, som många gånger varit slutsålda, har fått väldigt fin publikrespons.

I ÅK Ensemble har varje sångare en egen mikrofon. För musiken står The 52nd Street Band med Tomas ”Skitta” Lindroos i spetsen. Ensemblen satsar också väldigt mycket på det visuella, med koreografi av Karin Eklund (KDC Dance Studio). En show ska vara en upplevelse för många sinnen. ÅK Ensemble strävar efter att vara gränsöverskridande på många olika sätt och går utanför förväntningarna på vad man kan/borde göra som en ”kör”. Ensemblen har under de senaste åren etablerat sig som en utpräglad showkör med mycket höga ambitioner och visat att körmusik kan nå en stor och mångskiftande publik.

ÅK Ensemble uppträder i Parken på fredagen den 5 juli 2024, under konserten Let’s Get This Party Started, från kl. 20.30 till 21.45.