Tulevana viikonloppuna jazzaillaan jälleen Taalintehtaalla

7.7.2021

Tänä viikonloppuna jazzmusiikki soi jälleen Taalintehtaalla! 33. Baltic Jazz-festivaali järjestetään 9.-11.7. vallitsevaan tilanteeseen sopivaksi muokatulla ohjelmalla ja rakenteella. Järjestäjät ilmoittivat kesän alussa festivaalin muutoksista: ohjelmaa supistettiin, konsertteja on vähemmän ja kaikki konsertit järjestetään ulkotiloissa, Söderlångvikin päätöskonserttia lukuunottamatta. Järjestäjät noudattavat viranomaisten määräyksiä ja suosituksia terveysturvallisen tapahtuman varmistamiseksi.  

Festivaalin perinteinen varaslähtö on torstaina Kasnäsissä, jolloin Antti Sarpila Swing Band nousee lavalle. Perjantaina järjestettävä avajaiskonsertti puistossa on samalla lähtölaukaus koko Archipelago Sea Jazz-festivaalisarjalle ja kaikki neljä festivaalia (Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz, Turku Sea Jazz ja Åland Sea Jazz) ovat edustettuina lavalla esiintyvässä Archipelago Sea Jazz All Stars-yhtyeessä. Avajaiskonsertti järjestetään yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa ja yleisö saa kokea elämyksen, jossa Ritva Kovalaisen ja Pekka Turusen kirja Meren Maa – Havets Land piirtyy musiikilliseksi kuvakertomukseksi Archipelago Sea Jazz All Stars -kokoonpanon improvisoidessa kuvan ja tekstin kudelmaan oman polyfonisen kerroksen. Jazzillisen kuvakertomuksen avaussanat lausuu kirjan tekijätiimiin kuuluva Sagalundin museonjohtaja John Björkman.

Kirjailijakeskustelu yhteistyössä Taalintehtaan kirjaston kanssa järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti Sirpa Kähkösen seurassa, mutta lisää live-musiikkia on luvassa Puistossa Baltic Jazz Trion ja sen vierailijoiden sekä Kake & Co:n seurassa. Baltic Jazz Triossa soittavat tänä vuonna Zhenia Gimer (piano), Wade Mikkola (basso) ja Thomas Rönnholm (rummut), ja vierailijoina Jukka Eskola (trumpetti), Antti Rissanen (pasuuna) sekä Pekka Toivanen (saksofoni). 

Lauantaina Muumit & Benny Törnroos esiintyvät lapsille ja lapsenmielisille. Iltapäivän aikana tarjolla on kolme eri puistokonserttia: voit lähteä musiikkimatkalle suomalaisen klassisen jazzin parhaiden palojen ääreen Classic Jazz Society All Stars:in opastamana, viettää Charlie Parkerin 101-vuotisjuhlaa Jukka Perko Trion kanssa tai kokea iltapäivä Pariisissa Julia Korkmanin & Django Collective Helsinki-yhtyeen seurassa. Lauantai-iltana on luvassa bluesia ja rockia kun Agneta Falck ja paikallinen pop/rock-yhtye Blue Elefant astuvat lavalle.

Sunnuntai aamupäivän aloittaa perinteisesti jazzjumalanpalvelus, jonka jälkeen voit viettää iltapäivän Good Times Jazz Band & Ami Aspelundin sekä Finnilä & Kortehisto Group:in seurassa. Antti Sarpila pitää päätöskonsertin remontoidussa Söderlångvikin kartanossa, ja silloin saamme kuulla mitä Baltic Jazzin taiteellinen johtaja on puuhaillut korona-aikana ja miten vanhan harrastuksen uudelleen lämmittely on kantanut hedelmää stridepiano-klassikoiden muodossa.

Festivaalin aikana on noudatettava viranomaisten määräyksiä ja festivaalin omia ohjeita, jotta voimme taata terveysturvallisen tapahtuman kaikille osallistujille. Yleisökapasiteetti ja myynnissä oleva lippujen määrää on rajoitettu turvavälien mahdollistamiseksi. Suosittelemme ostamaan lippusi etukäteen Tiketistä tai vaihtoehtoisesti festivaalin lipunmyyntipisteestä Bio Ponysta. Puiston sisäänkäynnin yhteydessä ei ole lipunmyyntiä, pelkästään lippujen tarkastus, joka alkaa 30 minuuttia ennen konserttia. Pysy omassa seurueessasi ja muista turvaväli myös mahdollisessa jonossa. Tänä vuonna ei valitettavasti tanssita, sen sijaan käytetään kasvomaskeja ja huolehditaan käsihygieniasta. Pysy kotona jos tunnet olosi sairaaksi!

Baltic Jazz 2021 – suurimmat muutokset:
–  Ohjelmaa on supistettu ja konsertteja on vähemmän, festivaalilla esiintyy pelkästään kotimaisia artisteja
–  Yleisökapasiteettia ja myynnissä olevien lippujen määrää on rajoitettu
–  Söderlångvikin päätöskonserttia lukuun ottamatta kaikki konsertit järjestetään ulkotiloissa (Kasnäsissä katettu ulkotila)
–  Taalintehtaalta ei löydy tänä vuonna jazzkatua tai varsinaista festivaalialuetta
– Suosittelemme ostamaan konserttilipun etukäteen Tiketistä. Lipun voi ostaa myös Bio Ponysta, mutta tällä kertaa emme myy lippuja Puiston portilla. Lipuntarkastus alkaa 30 min. ennen konsertin alkua.
– Voimassa olevia määräyksiä ja turvallisuusohjeita on noudatettava, viimeisimmät tiedot saatavilla festivaalin verkkosivuilta ja/tai festivaalihenkilökunnalta

Artistit 2021: 
Jukka Perko Trio, Classic Jazz Society All Stars led by Seppo Hovi & Antti Sarpila, Julia Korkman & Django Collective Helsinki, Good Times Jazz Band & Ami Aspelund, Finnilä & Kortehisto Group, Antti Sarpila Swing Band, Antti Sarpila (piano), Archipelago Sea Jazz All Stars, Baltic Jazz Trio with guests, Kake & Co, Agneta Falck, Blue Elefant, Muumit & Benny Törnroos

Lisätietoja:

Alexandra Lönnström, toiminnanjohtaja

0440 790 340, baltic.jazz@kimitoon.fi, www.balticjazz.fi