Biljettförsäljningen till Baltic Jazz 2021 igång

4.11.2020

Uppdatering: För tillfället följer vi läget för att se hur mycket av programmet vi kan förverkliga i år.

Tillsammans med de övriga festivalerna inom festivalserien Archipelago Sea Jazz har Baltic Jazz startat sin biljettförsäljning för sommaren 2021. Festivalen förverkligas till stor del med samma program som var ämnat för sommaren 2020. Förhandsbiljetterna finns till salu hos Tiketti och i samband med biljettköpet är det möjligt att bidra till skyddet av Östersjön genom att göra en valfri donation till Archipelago Sea Jazz miljöpartner John Nurminens Stiftelse. 

Festivalprogrammet är en gyllene hyllning till jazzåldern och det glada 20-talet och bjuder bl.a. på musik från lönnkrogarnas glansdagar, dansuppvisningar och stumfilmer ackompanjerade av levande pianomusik. Förutom inhemska jazzmusiker uppträder även artister från Frankrike, Sverige och Estland. För barnfamiljer ordnas programhelheten Baltic Jazz Kids och en ungdomsrabatt på biljetterna* gäller för 12-17-åringar. 

I detta skede finns det ännu bara en begränsad mängd biljetter till salu som motsvarar nuvarande restriktioner för publikevenemang. “Vi tror på sommaren 2021, men vi har förstås det rådande läget hela tiden i baktankarna och är förberedda på att planerna kan ändras under vintern och våren. Samtidigt som vi planerar för Baltic Jazz i det traditionella festivalformatet funderar vi på olika alternativa lösningar ifall situationen sedan skulle kräva det”, berättar festivalens verksamhetsledare Alexandra Lönnström. 

Förhandsbiljetter säljs via tiketti.fi/balticjazz. Baltic Jazz förbehåller sig rätten till ändringar i programmet. 

*) gäller inte pass eller biljetter till följande konserter:
Baltic Jazz Kids, Let’s Misbehave – A Dazzling Jazz Age Soirée, Jatkot