Ain’t Misbehavin’ – Kesän festivaaliohjelmaa on muokattu vallitsevaan tilanteeseen sopivaksi

1.6.2021

Olimme toivoneet, että voisimme tänä kesänä juhlia iloisen 20-luvun satavuotisjuhlien alkua ja tanssia Charlestonia poski poskea vasten, mutta uudenlaisen kieltolain aika ei ole vieläkään täysin ohi. Salatapahtumat ja kieltojen rikkominen voisivat jopa sopia “Roaring Twenties“- ja “Let’s Misbehave”-tyyliin, mutta olemme kuitenkin päättäneet noudattaa vallitsevia rajoituksia ja järjestää festivaalimme turvallisesti ohjeiden mukaan. Lyhyesti sanottuna: Baltic Jazz “Ain’t Misbehavin’”. Festivaalin perumisen sijaan tulemme muokkaamaan festivaalin rakennetta ja ohjelmaa vallitsevan tilanteen mukaan – jo toinen kesä Taalintehtaalla ilman musiikkia olisi meille mahdoton ajatus.

Satoi tai paistoi, tämän vuoden festivaali järjestetään ulkotapahtumana. Pidetään siis peukkuja, että säänjumalat suosivat meitä koko festivaaliviikonlopun ajan. Festivaalin perinteinen varaslähtö on torstaina Kasnäsissa, jolloin Antti Sarpila Swing Band nousee lavalle. Perjantaina järjestettävä avajaiskonsertti puistossa on samalla lähtölaukaus koko Archipelago Sea Jazz-festivaalisarjalle ja kaikki neljä festivaalia ovat edustettuina lavalla esiintyvässä Archipelago Sea Jazz All Stars-yhtyeessä. Kirjailijakeskustelu järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti Sirpa Kähkösen kanssa, mutta lisää live-musiikkia on luvassa Puistossa Baltic Jazz Trion ja sen vierailijoiden sekä Kake & Co:n seurassa. 

Lauantaina Muumit & Benny Törnroos esiintyvät lapsille ja lapsenmielisille. Iltapäivän aikana tarjolla on kolme eri puistokonserttia: voit lähteä musiikkimatkalle suomalaisen klassisen jazzin parhaiden palojen ääreen Classic Jazz Society All Stars:in opastamana, viettää Charlie Parkerin 101-vuotisjuhlaa Jukka Perko Trion kanssa tai kokea iltapäivä Pariisissa Julia Korkmanin & Django Collective Helsinki-yhtyeen seurassa. Lauantai-iltana on luvassa bluesia ja rockia kun Agneta Falck ja Blue Elefant astuvat lavalle.

Sunnuntai aamupäivän aloittaa perinteisesti jazzjumalanpalvelus, jonka jälkeen voit viettää iltapäivän Good Times Jazz Band & Ami Aspelundin sekä Finnilä & Kortehisto Group:in seurassa. Antti Sarpila pitää päätöskonsertin remontoidussa Söderlångvikin kartanossa, silloin on luvassa Baltic Jazzin taiteellisen johtajan uuden korona-ajan aluevaltauksen ja vanhan harrastuksen uudelleen lämmityksen hedelmiä stridepiano-klassikoiden muodossa.

Pyydämme teiltä ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, sillä voimme vielä jopa lyhyelläkin varoitusajalla joutua muuttamaan ohjelmaa ja festivaalin aikana meidän kaikkien on noudettava erilaisia määräyksiä ja ohjeita, jotta voimme taata terveysturvallisen tapahtuman kaikille osallistujille. Pysy omassa seurueessasi ja muista turvaväli myös jonossa. Tulemme tekemään kaikkemme jotta jonotustilanteita ei syntyisi. Tänä vuonna ei valitettavasti tanssita, sen sijaan käytetään kasvomaskeja ja huolehditaan käsihygieniasta. Pysy kotona jos tunnet olosi sairaaksi!

Jos olet terve etkä epäile tartuntaa, olet jazztuulella ja haluat jättää kaupungin pölyt taaksesi ja käväistä viihtyisässä kylässä, Taalintehdas täyttyy musiikista 9.-11. heinäkuuta – toivottavasti nähdään täällä! Ennakkoliput ovat ostettavissa Tiketin kautta. Huomaathan, että lippujen määrä riippuu täysin viranomaisten rajoituksista yleisötapahtumille. Lisää lippuja tulee myyntiin kun rajoitukset lieventyvät, mutta jos haluat varmistaa paikkasi tietyssä konsertissa, suosittelemme että ostat lippusi heti. Jos olet jo ehtinyt ostaa lipun konserttiin, joka ei toteudu tänä vuonna, saat joko rahasi takaisin Tiketistä tai voit käyttää sitä toiseen konserttiin Tiketin ohjeiden mukaisesti.

Tämä on nyt sellainen kesä, jolloin vietämme aikaa kyllä yhdessä mutta pitäen huolta etäisyyksistä. Aikanaan pystymme taas tanssimaan läpi yön ja voimme toteuttaa kaikki ne 1920-luvun teemaan sopivat ideat ja muut jazzsuunnitelmat, joita olemme jo kahden vuoden ajan valmistelleet. Tämän vuoden ainutlaatuisuus on elävä musiikki yhdessä (määrällisesti rajoitetun) yleisön kanssa koettuna.  

Baltic Jazz 2021 – suurimmat muutokset:

Jotta pystymme seuraamaan viranomaisten ohjeita ja määräyksiä sekä takaamaan terveysturvallisen ja vastuullisen tapahtuman kaikille osallistujille tänä vuonna käytettävissä olevalla resurssimäärällä, festivaaliin ja ohjelmaan tulee seuraavia muutoksia:
–    Ohjelmaa supistetaan ja konsertteja on vähemmän, festivaalilla esiintyy pelkästään kotimaisia artisteja
–    Yleisökapasiteettia ja myynnissä olevien lippujen määrää on rajoitettu toistaiseksi, lisää lippuja tulee myyntiin kun rajoitukset lieventyvät

–    Söderlångvikin päätöskonserttia lukuun ottamatta kaikki konsertit järjestetään ulkotiloissa (Kasnäsissä katettu ulkotila)
–    Taalintehtaalta ei löydy tänä vuonna jazzkatua tai varsinaista festivaalialuetta
–    Voimassa olevia määräyksiä ja turvallisuusohjeita  on noudatettava, viimeisimmät tiedot saatavilla festivaalin verkkosivuilta ja/tai festivaalihenkilökunnalta

Suosittelemme lippujen ostoa etukäteen Tiketistä! Lippuja myydään myös Bio Ponyssa, joka on auki seuraavasti:

9.7. klo 14.00-21.00
10.7. klo 09.00-22.00
11.7. klo 11.00-15.30

Huom! Lippuja ei myydä ovella. Lipuntarkastus alkaa 30 min. ennen konsertin alkua.